Special Cases Workshops


Pilates Special Cases Workshops 2024

Ανέβασε το επίπεδο σου τώρα και κάνε ένα βήμα παραπέρα στον κόσμο του Pilates!

 

Σε μία εποχή που ο τρόπος ζωής εντείνει την εμφάνιση μυοσκελετικών παθήσεων και νοσημάτων διαφόρων φύσεων, το στοίχημα του σύγχρονου επαγγελματία Pilates είναι να μπορέσει να διακρίνει το πρόβλημα και να εφαρμόσει τις κατάλληλες μεθόδους που θα ανακουφίσουν τον ασκούμενό του.

Τα Δίπλωμα Pilates Special Cases της A.F. Studies θα σε εφοδιάσει με τις γνώσεις που χρειάζεσαι για να μπορείς να βελτιώνεις καθημερινά την ποιότητα ζωής τους ασκούμενού σου, όποιο μυοσκελετικό θέμα κι αν αντιμετωπίζει ή σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται (κυοφορία, τρίτη ηλικία).

Το Pilates Special Cases της A.F. Studies είναι το μοναδικό πρόγραμμα στην Ελλάδα που διδάσκει Φυσίατρος και περιλαμβάνει προσαρμοσμένο ασκησιολόγιο σε:

  • Matwork & Props
  • Reformer – Cadillac – Chair & Barrels

Ο εξειδικευμένος φυσίατρος θα εξηγήσει τις αιτίες και τις ανατομικές και φυσιολογικές αλλαγές, αλλά και τις διαδικασίες αποκατάστασης και πρόληψης για κάθε περίπτωση, ενώ οι Καθηγητές Pilates της A.F. STUDIES θα εξηγήσουν πώς να δημιουργείς και να δομείς προπονητικά προγράμματα για κάθε περίπτωση, βασισμένα πάνω στη μέθοδο Pilates και θα σε εκπαιδεύσουν σε ένα μεγάλο φάσμα ασκησιολογίου!

 

Το Δίπλωμα είναι χωρισμένο σε τέσσερις θεματικές ενότητες (Workshops) οι οποίες μπορούν να επιλεχθούν μεμονωμένα ή ως ένα ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ που πρόκειται να εφοδιάσει τον Pilates Instructor με γνώση πάνω σε συγκεκριμένες καταστάσεις υγείας, αλλά και σε ειδικές κατηγορίες πληθυσμού.

 

Δες αναλυτικά τι περιλαμβάνει η κάθε ενότητα παρακάτω:

 

01. SPINE DISORDERS & AUTOIMMUNE SYSTEM DISEASES on Mat, Props & Apparatus

Το πρώτο Σαββατοκύριακο (Γενικά & Αυτοάνοσα Νοσήματα) στοχεύει στην εξοικείωση με τις βασικές διαδικασίες αποκατάστασης που γίνονται από τους επαγγελματίες του ιατρικού τομέα. Θα μελετηθούν θέματα όπως τραυματισμοί μαλακών ιστών, οστεοπόρωση, οστεοαρθρίτιδα, ρευματοειδής αρθρίτιδα, μυοπεριτονιακός πόνος, πολλαπλή σκλήρυνση, ινομυαλγία, πολλαπλή σκλήρυνση κλπ.

Το δεύτερο Σαββατοκύριακο (Παθήσεις Σπονδυλικής Στήλης) θα εστιάσει στις βασικές παθήσεις Σπονδυλικής Στήλης, όπως Νόσος του Scheuermann, Ραιβόκρανο, Σπονδυλολίσθηση, Σπονδυλόλυση, Κήλη Μεσοσπονδυλίου Δίσκου, Αυχενική Σπονδύλωση, Σπονδυλική Στένωση, Σύνδρομο Οπίσθιων Διαρθρώσεων, κλπ.

 

ΕΝΑΡΞΗ:
17 Φεβρουαρίου 2024  
ΗΜΕΡΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:
Σάββατο & Κυριακή
ΩΡΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:
15:00-22:30
ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
2 Σαββατοκύριακα | 30 Ώρες

 

 

02. UPPER & LOWER LIMBS DISORDERS on Mat, Props & Apparatus

Στα δύο αυτά εκπαιδευτικά Σαββατοκύριακα (Παθήσεις Άνω & Κάτω Άκρων) θα μελετηθούν οι παθολογικές καταστάσεις άνω και κάτω άκρων όπως τενοντίτιδα, θυλακίτιδα, διάστρεμμα, θλάση, οστεοαρθρίτιδα, σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, τραυματισμός στροφικού πετάλου, ρήξη μηνίσκου, προβλήματα γόνατος, αστράγαλου και πέλματος, κλπ.

 

ΕΝΑΡΞΗ:
9 Μαρτίου 2024  
ΗΜΕΡΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:
Σάββατο & Κυριακή
ΩΡΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:
15:00-22:30
ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
2 Σαββατοκύριακα | 30 Ώρες

 

 

03. SPECIAL POPULATIONS (SENIORS, PRE-POST NATAL, KIDS) on Mat, Props & Apparatus

Το πρώτο Σαββατοκύριακο (Pilates & Τρίτη Ηλικία) θα σε εφοδιάσει με τις γνώσεις που χρειάζεσαι για να μπορείς να βελτιώνεις καθημερινά την ποιότητα ζωής του ηλικιωμένου ασκούμενού σου.Ο εξειδικευμένος φυσίατρος θα εξηγήσει όλες εκείνες η φυσιολογικές αλλαγές που συμβαίνουν στα οργανικά συστήματα με την πάροδο του χρόνου και να συζητηθούν προβλήματα υγείας και διαταραχές που σχετίζονται με το πέρας της ηλικίας, όπως αρτηριακή υπέρταση, ασθενείς με νεοπλασματική νόσο, νόσος πάρκινσον, σακχαρώδης διαβήτης, στεφανιαία καρδιακή νόσος,κλπ. αλλά και τις διαδικασίες αποκατάστασης και πρόληψης.
Στη συνέχεια, η Υπευθυνη τηs Ακαδημιας Pilates της A.F. STUDIES, Katia Vasilenko θα εξηγήσει πώς να δημιουργείς και να δομείς προπονητικά προγράμματα βασισμένα πάνω στη μέθοδο Pilates και θα παρουσιασει ένα μεγάλο φάσμα ασκησιολογίου στο Matwork και στα Props.

Το δεύτερο Σαββατοκύριακο θα εστιάσει στις έγκυες γυναίκες (Προ & Μετά Τοκετού).
Θα μελετηθούν αναλυτικά οι μεγαλύτερες αλλαγές που συμβαίνουν στο γυναικείο σώμα το κάθε τρίμηνο κύησης και θα δοθούν συστάσεις άσκησης που πρέπει να ακολουθούνται σε κάθε χρονική περίοδο, ξεχωριστά και συγκεκριμένα για κάθε σωματική και ανατομική κατάσταση.

Το Τρίτο και τελευταίο Workshop της ενότητας έχει διάρκεια 1 ημέρα και εστιάζει στα Παιδιά.  Ο Joseph Pilates πίστευε ότι η μέθοδός του έπρεπε να ενταχθεί στα σχολεία και να διδάσκεται στα παιδιά. Σήμερα, η ανάγκη αυτή είναι πλέον επιτακτική. Προσαρμόζοντας τη μέθοδο με διασκεδαστικό τρόπο εντάσσουμε τα παιδιά στις βασικές αρχές του Pilates ώστε να αποκομίσουν όλα τα οφέλη σε αυτήν την κρίσιμη ηλικία.

ΕΝΑΡΞΗ:
6 Απριλίου 2024  
ΗΜΕΡΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:
Σάββατο & Κυριακή
ΩΡΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:
15:00-22:30
ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
2 Σαββατοκύριακα & 1 Ημέρα | 36 Ώρες

 

 

04. PILATES FOR PROFESSIONAL ATHLETES & DANCERS on Mat, Props & Apparatus

 

ΕΝΑΡΞΗ:
11 Μάϊου 2024  
ΗΜΕΡΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:
Σάββατο & Κυριακή
ΩΡΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:
15:00-22:30
ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
1 Σαββατοκύριακο | 15 Ώρες

  

Για περισσότερες πληροφορίες ή δηλώσεις συμμετοχής συμπληρώστε τη φόρμα κλικάροντας ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ή καλέστε μας 210 9715046